Rugstænger

Jeg har netop lavet lidt om på min knækbrødsopskrift, for at lave disse stænger. Jeg køber tit en pakke når jeg er ude at handle, men hvorfor ikke lave dem selv!! Disse er med lidt flere frø end dem man kan få hos supermarkedet og jeg har valgt at drysse dem med lidt flagesalt, hvilket jeg synes smager super godt. Tag evt. børn med i køkkenet, de kan nemt blande sådan en portion sammen.

Opskrift

 • ‘1 dl fintvalsede havregryn
 • 2 dl hørfrø
 • 1/2 dl sesamfrø
 • 1/2 dl nigellafrø
 • 2 dl polenta/majsgryn
 • 1.dl rugmel
 • 1 dl hvedemel
 • 1,5 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 dl vand
 • 1 dl solsikkeolie

Rør alle ingredienser sammen i en skål. tag et stykke bagepapir og lig en stor klat herpå. Lig nu endnu et stykke bagepapir over og mas dejen lidt ud imellem bagepapiret. Rul med en kagerulle, så dejen bliver meget tynd. Tag en pizzaskærer og skær stænger i passende størrelse. Husk at skære enderne af, så det ser lækkert og fint ud! Hvis der er overskydende kanter, lægger du det tilbage i skålen til næste portion. Drys evt. med lidt havsalt, det smager godt, Og sådan bliver du ved til dejen er brugt op. Tror jeg lavede ca 3 plader! Bag i midten af ovnen ved 200 grader varmluft ca 10 til13 min eller til de er godt gyldne!

Nemt og lækkert

Kh Christina

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: