3 retters middag på budget... Grunden til jeg tænkte at det virkelig manglede på min blog er, at jeg elsker at lave lækre retter til mine gæster eller min familie, og når vi skal gøre det lidt ekstra lækkert, skal vi altså ha tre retter, bum sådan er det bare. Men hver gang jeg så skal ud og handle, synes jeg helt ærlig mit madbudget bliver rykket midt over. Så var det jeg tænkte, at det burde kunne lade sig gøre at lave noget lækkert, men billigere. Jeg er klar over jeg ikke opfinder den dybe tallerken her, men her er mit bud på hvordan man kan lave en lækker tre retters menu, som ikke koster det hvide ud af øjnene.

Jeg har spenderet ca. 400 kr. på denne middag og den holder altså 100 procent. Det skal dog siges at jeg havde basisvare som smør, mælk, løg og krydderier og nogle ting, fandt jeg på tilbud, så hvis du er en rigtig tilbudshaj, kan du måske gøre det endnu billigere.

Men hallo, 3 retter mad til 4 personer for 400 kr. det er da til at føle på.

Denne ret er efterårsinspireret, da jeg synes det er en god ide at købe råvarer i sæson. Desuden er den vegetarisk. Den er ligeledes lige til at gå til og nem at lave.

Billeder af alle tre retter kan du se nederst på siden.

3 retters middag på budget til 4 prs.

Suppe med bagte græskar (forret)
 • 1 hokkaidogræskar
 • 1 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 rød peberfrugt
 • 1/2 tsk chilipulver
 • muskatnød
 • 3,5 dl mælk
 • 8 dl. grøntsagsbuillon
 • olie til stegning og dryp
 • 1 spsk smør til stegning
 • salt og peber
 • 75 g græskarkerner (til topping)
 • 1 lille æble (til topping)
 • 1 lille bæger cremefraiche (til topping)

Start med at rense græskar, tage kerner ud og skær det i både, og kom på en bageplade med bagepapir. Stænk med en smule olivenolie og drys med salt. Varm din ovn op til 250 grader og bag græskarbådene i ca. 25 min. køl lidt ned.

Hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugten i store stykker. Varm smør og olie op i en gryde og steg, løg, hvidløg og peberfrugt. steg til det er gyldent, i ca 15 min.

Kom mælk og bouillon i gryden og lad simre i ca 15 min.

Skær skallen af græskarbådene og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden og kog i 5 min. sammen med resten af suppen. Stavblend suppen eller kom den i en blender og køre indtil suppen er helt glat og fin. Smag til med salt, peber, muskatnød og mere chili hvis man er til det.

Topping.

Rist græskarkerner på en pande med lidt olie og drys med salt. Køl ned.

Skær æblet i helt små tern.

Tallerkenanret suppen med en klat cremefraiche, og top med kerner og æble.

 

Pasta med hvidvin og svampe

 • 500 g champignon
 • 1 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 stor klat smør til stegning
 • 1,5 tsk herbes de provence krydderi
 • 2 dl. hvidvin (nyd et glas imens)
 • 3 dl. piskefløde
 • 1 håndfuld friskrevet parmesan (jeg brugte et stykke på 200 g. til brug i hele retten)
 • salt og peber
 • 400-500 g frisk pasta
 • persille og friskrevet parmesan som topping

 

Start med at hakke hvidløg og løg fint. Skær nu svampene i skiver. Varm en pande op med en stor klat smør. Rist nu svampene gyldne og lækre. tag svampene af panden og tilsæt lidt olie og steg hvidløg og løg til de er gennesigtige. Kom herbes de provence på og steg med et minuts tid. Kom hvidvin ved og kog en lille smule ind. Det skal ca være 1/3 del væske tilbage. Kom 2/3 dele af de stegte champignoner tilbage på panden. Tilsæt nu fløde og kog ind til det begynder at tykne lidt. smag til med salt og peber.

kog imens pastaen al dente.

lige inden du vender pastaen i saucen, kommer du en håndfuld parmesanost i og røre rundt. Vend nu pastaen rundt. Server på tallerkner, top med de sidste ristede svampe, friskrevet parmesan og et drys persille.

Pavlova med bær (dessert – kan med fordel bages først på dagen)

 • 4 æggehvider
 • 1 knivspids salt
 • 3 dl sukker
 • 2 tsk eddike
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 3 dl piskefløde
 • blandede friske bær (jeg har brugt blåbær, hindbær og brombær)

Pisk æggehviderne stive sammen med salt. Tilsæt sukker en lille smule af gangen, eddiken og pisk til massen er sej og luftig. Smør den ud i en cirkel på en bageplade med bagepapir. Den skal være ca. 3-4 cm. høj. Bag pavlova i ovnen i 2,5 time ved 100 grader varmluft. Den skal være sprød udenpå og sej indeni. Køl ned og vend den forsigtig om og kom den på et fad.

Lige inden servering piskes fløden og vaniljesukker til skum, og kommes på marengsen. Pynt med bær og server. Haps haps