Så rullede 4. program over skærmen. Sønderjysk tema. Som en del sikkert ikke ved, så får vi temaerne at vide og beskrivelse af opgaverne inden optagelserne går i gang! Det giver os mulighed for at øve og finde frem til den kage man vil have med i programmet, og være sikker på at den holder sig inden for rammerne….Vi får selvfølgelig ikke den hemmelige at vide, det er klart. Det får vi først at vide lige i det sekund Timm siger det i teltet. Vældig spændende hver gang….. og nervepirrende!!!! Mine nerver er i hvert fald lige flossede hver gang!!! Nå men tilbage til det med opskrifterne.. Jeg havde nået at øve  mig meget til de første 4 programmer…og så nåede jeg ikke mere…tænkte jo også, måske jeg ryger ud inden program 4 og så er det både spild af tid, penge og gode kager…ej det er jo selvfølgelig aldrig spild at bage en god kage…så til program 5, som er lige om lidt havde jeg 4 dage til at trylle 2 nye opskrifter frem….ikke meget tid hvis du spørger mig.

Det var bare lidt bonusinfo, nu vil jeg fortælle om min oplevelse i program 4.

Favoritbagningen som var kringle, var en fin opgave synes jeg. Jeg var som sædvanligt flere ting igennem hjemme i mit eget køkken, men synes nu ret hurtigt at den jeg havde med, smagte mega godt. ret klassisk i smagen, med masser af smør i dejen, så den havde en dejlig porøs krumme. Uhmm elsker kringle. Man ser ikke i programmet at jeg faktisk dedikerer denne kringle til min søde mormor, som jeg altid har spist meget kringle hos og som altid lige har kunne trylle et stykke frem fra fryseren. Så værsgo mormor, næste gang jeg kommer forbi tager jeg en med! Vi havde ret god tid under bagningen. Der var jo en del hævetid, og da der ikke skulle en masse pynt på min, daskede jeg bare lidt rundt og kiggede hvad de andre lavede, drak en cola og svedte lidt, for ja den dag var der vidst 32 grader i teltet. Men selvfølgelig fik jeg travlt til sidst, men nåede det heldigvis.

Den hemmelige var også spændende denne gang. Vi gik ind i teltet og kiggede på bordet og ikke mindst tiden der stod på den ipad der var placeret i det lille ekstra køkken, øverst i teltet…shit jeg tror jeg kunne ha løbet en marathon med alt det adrenalin der drønede rundt i min krop……Men hold nu kæft hvor var det bare sjovt…Jeg er god til at arbejde under pres og er faktisk også lynhurtig til at få noget for hånden, så den passede lige til mig den opgave og tænk sig at man kan nå at lave en kage på 30 min….Så sjovt altså.

Mere bonusinfo: Der er utrolig meget ventetid når man er i teltet. Der er jo utroligt mange skud der skal i kassen. Blandt andet når kagerne drøner rundt på drejeskiven eller vi sidder og kigger pænt sammen med vores kage ved bordet. Alle 8 kager skal igennem det og det tager tid. Heldigvis var vejret jo fantastisk, så vi sad og hyggede os i solen, spiste frokost og snakkede om kager…vi snakkede utroligt meget om kage, så dejligt!

Mesterværket sønderjysk lagkage. Beskrivelsen var ret klar….lagkage hvor man kan se hvad du kan med sprøjteteknik.. jeg øvede mig virkelig meget hjemmefra på den sprøjteteknik. Det er altså svært, vidste slet ikke det var det sværeste jeg havde valgt, før jeg talte med dommerne i teltet om det…Shit hvad har jeg vovet mig ud i nu.. Det gik faktisk heller ikke så godt som jeg havde håbet….Havde store problemer med at nå at køle min kage ned…Fryseren som jeg kølede ned i, droppede pludseligt fra -28 til -8 og så var jeg altså lidt i problemer. Til sidst måtte jeg have kagen ud, og ha den sprøjtet op, selvom den ene mousse ikke helt havde sat sig…øv øv. Man kan faktisk godt se at kagen er lidt skæv i den ene side når den drøner rundt på drejeskiven. Jeg havde også lavet et par skønhedsfejl i flødeskummen, og hvis jeg havde haft tiden til det, havde jeg lavet sprøjtearbejdet om…..tiden i det telt er ens værste fjende….hele tiden er man slave af den. Hvis man bare laver en lille fejl, så er man allerede bagud! Jeg havde nogle bestemte tidspunker jeg gik efter, f.eks. når der er gået 45 min. skal kagen være lagt sammen, eller om1,5 time, skal jeg lave flødeskum osv. Jeg er utrolig struktureret i det køkken, og så går det bare så galt når jeg ikke holder tidsplanen. pyyyy men i sidste ende jeg fik heldigvis ros for mit arbejde, næææsten for det hele..

Håber i fulgte med så langt… Næste uge skal vi lege med chokolade…Det er ikke pisse nemt i 30 graders varme, skulle jeg hilse og sige!!!

Bonusinfo: Den skønne fyr jeg krammer med på billedet nederst er Kenneth, vores makeupartist og ven under bagningerne!

Stay tuned:)