Jeg er træt……mega træt på det her tidspunkt. Vi er i slutningen af maj måned og jeg har bagt kager hver dag siden februar hvor jeg fik at vide at jeg skulle deltage. Det er blevet til virkelig mange liter fløde, sukker ,mel, nødder osv osv.og tror jeg er oppe og runde de godt 100 kagebagninger på det her tidspunkt. Er begyndt at savne min familie nu….og tanker som, pyha nu ved jeg ikke hvor længe jeg kan blive ved i det her tempo, popper op i mit hoved. Søvnmangel og generelt mangel på tid begynder at vise sine tænder nu…..Men jeg er næsten i mål tænker jeg og jeg kan godt presse mig selv det sidste stykke….Jeg kan og jeg vil.

Favoritbagningen – pandekagekagen

Jeg elsker virkelig pandekager, men den her opgave, synes jeg altså var lidt mærkelig…Det er jo mega svært at lave noget så rustikt, pænt….Min første tanke, da jeg fik præsenteret opgaven, var, jeg laver en med jordbær, flødeskum og chokolade, for det smager jo bare godt, men da jeg også synes det skal være smule anderledes kom jeg op med crepe suzette ideen. Synes nemlig også ideen med ild er pisse god, og det ligger jeg vidst heller ikke skjul på i programmet. Elsker altså bare at flambere! Det gik ikke så mega godt i bedømmelsen. Man ser det ikke så meget på tv, men de var absolut ikke vilde med min pynt, og Markus synes mine franske flag på toppen ligner noget fra et cirkus. Jeg tænkte bare….Ej nu må jeg be om mine himmelblå….crepe suzette, fransk….selvfølgelig er det franske flag. Altså markus…..Selvom jeg generelt var enig med dommerne i deres vurdering, synes jeg altså jeg var lidt træt af denne kritik..

Den hemmelige

Så blev det nok engang tid til den hemmelige…Nervøs som jeg plejer gik jeg ind i teltet med de andre og undredes over hvad mon dette bord fyldt med ingredienser mon var til. Jeg tænker freestylekage, og får det vidst også sagt i programmet. Og det var det også næsten. Vi skulle nyfortolke vores casting kage…og jeg tænker bare fedt mand, det kan sgu da kun gå en vej med den. Jeg havde lidt for god tid til castingen og stod faktisk og var færdig 30 min. før de andre, så vidste jeg havde lidt ekstra tid denne gang. Er generelt blevet klogere på hvor meget man kan nå på 2 timer…Meget faktisk.

Der var desværre en fryser hvor hylden var gået løs inden i, og det havde jeg ikke set, så min flotte blanke gele, løb ned i den anden side, men får det heldigvis reddet med hindbær rundt i kanten. Jeg synes selv det var en sød lille lagkage jeg fik lavet og fik en 4. plads i denne. (spurgte dommerne efter optagelserne om de havde lagt mærke til det med geleen, men det havde ikke, pyyyha)

Mesterværket

Nyfortolk en gammeldags æblekage. Der skal være 5 portionstr. kager når du er færdig og de skal alle indeholde elementer som ribs,makron, fløde og æble og ellers var der faktisk frit slag på kreativiteten. Hvad fanden skal man finde på? Vi har deadlines på bagedysten, så om søndagen hvor vi skal bage  tirsdagen efter, skal vi aflevere opskrifter og billeder af det vi vil ha med i programmet. Søndag aften kl 23.00 står jeg og tager mine kager ud af formene og får dem samlet, og når kun lige at tage et billede, så splatter de helt fra hinanden….what to do? er nærmest grædefærdig. De var grimme og slet ikke som jeg havde tænkt. Det næste som sker er at min computer ikke virker, så får hverken sendt billeder eller opskrifter afsted den aften. Dagen efter er jeg på job, men i min pause får jeg bagt to af de kager jeg har med i programmet, taget billeder og får sendt afsted. Allerede der er jeg lidt mindre stresset, for kan jo se at det var godt jeg sadlede om i sidste sekund, for ihhhh altså hvor får jeg meget ros for dem i programmet. Og jeg er lykkelig over det, for manglede lige et opløft efter en del kritik!!!

Jeg var ikke bange for at ryge ud denne gang, der var et par af de andre som havde klaret sig dårligere, så det er med ro i maven, jeg sætter mig til rette foran dommerne, da mesterbagerforklædet skal uddeles og en skal sendes hjem. Jeg vidste godt jeg ikke ville få det forklæde, men stort tillykke til Marianne, hun havde i den grad fortjent det!!

Konkurrencen spidser til i program 7, og nu kan man godt mærke at om lidt er det semifinale! Vi er kun 5 tilbage og det er slut med at gemme sig i midten….og nu skal der bages på fransk!!!!

Mange kærlige bagedyst hilsner

Christina

 

Billedet nederst til højre er de kager som splatter sammen lige efter dette billedet er taget…