Som i de sidste programmer køre jeg nu på pumperne….Jeg er træt som aldrig før, og faktisk hænger det der med at bage mig lidt ud af halsen nu. Jeg har bagt i alle mine vågne timer de sidste 5 mdr. så en aften på sofaen med en skål snolder og lidt netflix er tiltrængt!!!Men jeg må vente lidt endnu.

Denne gang hed det fransk patisseri! Faktisk det sværeste jeg har været med til at lave!!! Har aldrig prøvet at lave nogle af kagerne før, før jeg begyndte at øve mig i opgaverne hjemme! Det er svære ting der skal øves på synes jeg!!!

Favoritbagningen

Frasier…..Jo har da set de smukke kager med jorbær i kanten og tænker faktisk, det kan jeg da sagtens. Jeg bestemte mig hurtigt for smagende og tilegner faktisk også denne kage til en dejlig flok veninder jeg har kendt siden jeg var 16! Vi drikker nemlig altid bobler når vi mødes og det er skønt…også i en kage! Det går desværre ikke helt så godt som jeg havde håbet! Dommerne er på royal tour, det hedder det når de kommer og snakker ved bordene og der filmes imens, ligesom jeg er ved at være færdig med min chokolademousse. Jeg kommer til at gå i stå imens de spørger om alt muligt om min kage!!! Ikke smart når man har en mousse som står og skal ned i den kage og være flydende nok til at komme imellem sprækkerne på jordbærene!!!! Da de er gået og jeg vil hælde moussen i kagen har den sat sig, altså stivnet lige nok til at ikke kunne løbe ned imellem bærene og lave den skarpe kant jeg har øvet mig på derhjemme…Damn it. jeg bander her!!! Det er en ommer og koster mig 20 min. tid. Det er der ikke plads til i teltet!! og det ender med jeg laver en fejl i min champagnemousse, så den bliver for blød. Ved stadig ikke helt hvad der skete der, men det korte af det lange er at den på ingen måde står så knivskarpt som jeg havde ønsket…..øv øv øv

Den hemmelige

Har du nogensinde hørt om en operakage? Det var første gang jeg hørte ordet da jeg stod i teltet og da vi så oven i købet skulle vælge en sværhedsgrad!!!!!Nej nej nej. Det rigtige valg for mig ville ha været en gul, men nej jeg snuppede da den lette udgave og det var en skæbnesvangert valg… Da kagerne skulle bedømmes, var jeg helt ærlig på ingen måder enige med dommerne i vurdringen og min sidsteplads, Jeg havde fået den opfattelse at man sagtens kunne klare sig godt, selvom man valgte den nemmeste og i programmet synes jeg at man kan læse imellem linierne, at jeg fik en sidsteplads pga. det nemme valg. Jeg havde løst opgaven til punkt og prikke, og ja med måske med mindre skønhedsfejl, og der stod faktisk kager på bordet foran dommerne som ikke havde den rigtige str. hvilket jeg jo syntes burde ha trukket mere ned. Det er jo en klar fejl i opgaven at levere en kage i andet format end udskrevet! Det her er på ingen måde kritik af de andre deltagere, men bare fakta og min oplevelse af det jeg ser og høre! Jeg tror det har været svært for dommerne at bedømme ud fra forskellige opgaver! da de stod og svedte over dem, sammen med redaktørerne, sad os deltagere ikke langt derfra, udenfor, og nød en pause. Der var frit udsyn indtil kagebordet fra hvor vi sad, og jeg lagde mærke til at de stod der længe og havde svært ved at finde frem til en beslutning om rækkefølgen. (så det ud til, jeg kunne ikke høre hvad de sage) Selvom det er sjovt at lave noget forskelligt, må det virkelig være svært for dommerne, når vi ikke laver den nøjagtig samme opgave!!!

Mesterværket

Så kom vi til millefeuilles. De tusind lags kage….Hjemmelavet butterdej…OMG. Det er altså virkelig svært synes jeg. Øvede og øvede og øvede mig og til sidst havde jeg ikke mere tid til at øve mig, for afsted mod teltet skulle de gå. Der sad den desværre ikk helt i skabet endnu. Det der med at bage i pres er noget svært noget!!! De får jo ikke så meget varme og tager lang tid om at blive bagt i midten. Jeg synes faktisk jeg slap afsted med skindet på næsen, til trods for fejl i bagningen, og for lidt creme ifølge Markus! De var da flotte og tøseagtige!!

Så kom bedømmelsen…..Det er ikke mange fejl der skal til når man når så langt i konkurrencen…Små fejl bliver pludseligt altafgørende!!!! Jeg vidste godt det var mig som røg ud, havde haft for mange af de små fejl i forhold til de andre, så havde forberedt mig lidt på det mentalt i løbet af dagen…. og ganske rigtigt.. selvom jeg havde forberedt mig lidt på det, var det alligevel med en lille klump i halsen at jeg måtte sige farvel til det hele. Ikke fordi jeg var ked af det, men det var en blanding af at være lidt trist over det hele nu sluttede, men jeg var også lettet over at jeg nu endelig kunne slappe lidt af igen, for det trængte jeg i den grad til! Og skulle sige farvel til alle de søde mennesker foran og bag kameraet, av den sved lidt!!! Men da jeg den dag kørte hjem fra clausholm slot, havde jeg et stort smil på læben….. med bilen pakket med bagegrej, gav jeg mig selv et stort skulderklap……7 programmer ud af 9, det er alligevel også en præstation og jeg er utrolig stolt af at have været med!!!

Det har været en kæmpe stor oplevelse i mit liv. Ikke kun at stå i teltet, men alt hvad det også har båret med sig……Og ja jeg bander stadig når jeg er presset!!!!

Kærligst Christina

img_0874img_0873img_0872img_0870img_5510img_0871