Så blev det tid til at jeg skulle bage en kage til mig selv…Jeg er nemlig lige fyldt 38, pyhaa, synes alderen sniger sig ind på mig. Jeg skulle ha gæster på selve dagen, men skulle lige overstå en 9 timers arbejdsdag, så jeg tænkte, nej jeg har simpelthen ikke tid til at stå og lave vilde lagkager, når jeg har travlt og skal ha gæster, som jo også skulle ha lidt andet mad end kage!!! Så jeg tænkte nemme tanker som brownie, is som IKKE er hjemmelavet og sådan nogle halve løsninger, som jeg faktisk ikke er den store fan af. Jeg holder jo virkelig af at bage. Jeg snakkdee med Marianne (fra bagedysten) og hun sagde bare…..Nu bager du lige en flot kage til dig selv, det har du fortjent….Og sådan blev det. Jeg har fundet alle mine favoritsmage og klasket dem i denne kage. Den smagte som en drøm og mine gæster var også glade, så alt var godt!

Jeg laveded en nogle dage i forvejen og frøs den ned…Jeg havde den til at stå på køl i 6 timer, men der var den faktisk stadig ikke tøet op, så tag den ud i stuetemperatur i god tid!!!!

Opskrift

Den inderste kage

Nøddebund

 • 50 g ristede og hakkede hasselnødder
 • 50 g mel
 • 50 g sukker
 • 0,5 tsk bagepulver
 • 50 g smør

rist nødderne på en pande. hak eller blend dem groft og bland sammen med de resterende ingredienser. Pres dejen ned i en springform eller kagering med bagepapir under og (16 cm) og bag den i ovnen i ca 12-15 min ved 200 grader. Køl ned og fjern ringen fra nøddebunden.

For nu samme kagering med kageplast og læg den afkølede bund ned i.

Chokoladeganache

 • 200 g mørk chokolade
 • 1,5 dl fløde

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.  Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør sammen til en glat masse. Hæld den over nøddebunden og stil på køl,

Jordbærmousse

 • 200 g frosne jordbær
 • 3 spsk sukker
 • 1/2 citron. saften heraf
 • 1,5 dl fløde
 • 3 blade husblas

Udblød husblassen i koldt vand. I en gryde varmes jordbær, citronsaft og sukker op indtil jordbærene er lidt helt bløde og sukkeret er væk. tag af varmen. Stavblend jordbærene og tilsæt nu den udblødte husblas og rør rundt. Køl ned til lillefingervarm. Pisk nu fløden til en let skum og vend forsigtigt jordbærene rundt i fløden. Hæld moussen i ringformen oven på ganachen

Chokoladekagebund

 • 1 æg
 • 4 tsk kakao
 • 1 spsk olie
 • 2 spsk mel
 • 1 lille sjat mælk
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 0,75 dl sukker

pisk æg og sukker luftigt. tilsæt kakao, olie, mel og bagepulver og rør rundt. Hæld en lille sjat mæl ved så dejen ikke bliver for tyk. Bages i en 16 cm form. i ca 10 min. ved 200 grader,

Når kagen er afkølet lægges den nu ned oven på jordbærmoussen.

jordbærgele

 • 300 g jordbær frosne
 • saften fra 0,5 citron
 • 4-5 spsk sukker (smag til)
 • 0,5 dl vand
 • 4 blade husblas

udblød husblas. Kog jordbærene op sammen med sukker og citronsaft. lad bærrene koge lidt ud. sig saften fra og tilsæt husblassen i den varme jordbærvæske. Lad køle af til lillefingervarm. Hæld forsigtigt geleen oven på chokoladekagebunden. Stil hele kagen på frost til dagen efter eller til den er dybfrossen.

champagnemousse

 • 3 dl mousserende vin, jeg brugte cava
 • 6 blade husblas
 • 0,5 dl appelsinsaftevand
 • saften fra 4 limes
 • 75 g æggehvide
 • 1 dl sukker
 • 3 dl piskefløde

Udblød husblas. champagne, appelsinsaftevand og lime kommes i en gryde og koges ind i ca. 10 min. Tag den af varmen og tilsæt husblas. køl ned til lillefingervarm. pisk nu æggehviderne hvide og tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk videre til en sej marengs. I en anden skål piskes fløden let. Tag nu den afkølede champagnevæske og tilsæt en smule af fløden ned i væsken. Så vender du væsken i marengsen og til sidst det hele i flødeskummet. Det kan godt være lidt svært at få det rørt pænt sammen, så jeg har med succes brugt et piskeris, meget forsigtigt, for at få de sidste klumper rørt sammen.

Samling af kagen

Tag den lille “inderkage” ud af fryseren og befri den fra form og plast. For nu en ny form på 22 cm. med kageplast og husholdningsfilm (se billede nederst) og placer den lille kage i midten. Hæld nu champagnemoussen hele vejen rundt om den lille kage. Stil den gerne på et helt flat fad, så du kan banke den let i bordet for at få lufthullerne ud af moussen. Stil på frost eller køl indtil moussen har sat sig. Jeg frøs min helt ned inden jeg tog den ud af formen.

Pynt med hvad du har lyst. Min er pyntet med marcipankugler som er trillet i guldstøv, smørcreme som er penslet i guld, lidt skovsyre og buer af karamel (som for guds skyld først skal sættes i kagen inden servering, ellers smelter de)

Sikke en smøre. Spørg endelig her på bloggen hvis der er noget som volder dig problemer, så skal jeg gøre hvad jeg kan for at hjælpe!

Kram Christina