Hej Allesammen

For ikke længe siden spurgte jeg mine følgere på instagram hvad de kunne tænke sig at se mere af på min blog….Der var mange gode bud, men den som der kom flest af var helt klart ting til madpakken. jeg har et par gode bud her på min side, blandt andet rugstænger og knækbrød, men denne er en sund bolle, som man kan spise som den er eller komme pålæg imellem. Jeg har bagt dem med halv hvedemel og halv groftsigtet ølands hvedemel, som er en væsentlig grovere mel med masser af smag som gir et væsentligt luftigere brød. Mine unger har godkendt dem, men jeg vil nu heller ikke selv være ked af at tage den med på min voksen madpakke. De er nemme at lave og kræver ca. 1,30 time af din tid, hvor 60 min er hævetid. Du kan med stor fordel bruge en røremaskine, men det kan også sagtens æltes i hånden, måske med en smule mere æltemel. God fornøjelse

Lækre squashbrød

Opskrift ca 18-20 stk

  • 40 g gær
  • 5 dl lunt vand
  • 350 g groftsigtet ølands hvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 30 g smagsneutral olie, jeg bruger solsikkeolie
  • 1/2 revet squash
  • 1 æg
  • sesamfrø
  • havregryn

Rør gær og vand sammen. Kom olie og squash i. Vej melet af og tilsæt salt . Tilsæt nu melet lidt af gangen imens der æltes. Ælt gerne 5 min i røremaskine, i hånden ca. 10 min.

Stil til hævning et lunt sted i 30 min. Ælt det herefter kort i hånden og del dejen op i 18-20 lige store stykker. Brug lidt ekstra mel hvis dejen er for klistret. Form små aflange brød af dejen og stil dem på bageplade med bagepapir og lad efterhæve i 30 min.

Pisk nu et æg sammen og pensel dem og drys med sesam og havregryn. Bag ved 200 grader varmluft i ca 15 min. Køl ned og nyd.