Og det er det så meget herhjemme…Altså en klassiker, vi spiser det ca. en gang i ugen. Mine børn er desværre lidt kræsne, men når der er pitaer på bordet, er de altid mega glade. jeg er lidt slem til at købe dem i supermarkedet, fordi det er billigt og mega nemt, og hånden på hjertet, så køber jeg altid de grove….Da jeg var barn, kunne man kun få det hvide klassiske pitabrød….Og helt ærlig så er det sgu da dem som smager bedst….Alt skal være så groft hele tiden, og det er da også fint nok, men en gang imellem sker der ikke noget ved at lave noget med en masse hvid hvede. Har eksperimenteret lidt med forskellige opskrifter, men det her er klart min favorit. Hvis du har en pizza bagesten bliver det ekstra gode.

Opskrift pitabrød 16 stk

  • 250 g durummel
  • 300 g speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 20 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 25 g salt
  • 4 spsk olie
  • 6 dl lunkent vand

Start med at røre gæren ud i vandet…tilsæt olie og sukker og melet lidt af gangen sammen med salt. Ælt dejen til den er glat og blank…Du kan med fordel gøre det på en røremaskine. Når dejen er færdig sættes den på køl i min. 3 timer ( kan med fordel laves om morgenen) Inden pitaerne skal bages, tages dejen ud og stilles ved stuetemperatur i ca en time. Del dejen i 16 stykker og rul til kugler. Lad hver kugle stå ca 15 min inden de rulles ud til flade pitabrød. Sæt bagestenen i ovnen og varm den godt op til 230 grader varmluft. Hvis du ikke har en sten, så sørg for det er varmluft med undervarme. Bag pitabrødene i ca 8-9 min. 2 min- inden de er færdigbagt,(der kan være 3 pitabrød på en pizzasten) kan de med fordel vendes, så de bliver helt jævnt bagt over det hele.

God fornøjelse.

img_1336