Enhver blog med respekt for sig selv skal selvfølgelig have en opskrift med rabarber…Jeg har længe haft en opskrift til at lægge i skabet, men i dag så den dagens lys. Har bagt selvsamme kage med æbler og også blomme og umiddelbart tænker jeg at man kan bruge de fleste frugter som ellers kan bages i denne kage. Grunden til at kagen skulle bages var fordi vores lille hund Peanut har været på ferie hos min lillebror, fordi vi af selv samme grund skulle på ferie. Og da jeg synes det er svært, at finde 3 timer en hverdag til liiige at fræse til Skive og hente den lille vovse, tilbød min far og hans søde Lene at levere hende på adressen i dag. Min søster og familie bor i nærheden af os, og så tænkte jeg, så skal vi da ha en lille søndags familie komsammen. Juubiiii og så er der i den grad mulighed for at bage lidt lækkerier og det kan jeg jo virkelig godt li, sådan en søndag.

Det blev til chokoladeboller, mine chokolademuffins og selvfølgelig rabarberkage som i får opskriften på her!!

Opskrift

  • 250 g revet rå marcipan
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 3 stængler rabarber
  • lidt flormelis

Pisk sukker og æg lyst og  luftigt. Riv marcipanen groft på et rivejern. Tilsæt marcipanen i æggesnapsen og pisk. Bland mel og bagepulver sammen og vend sammen med resten. Smør en 20 cm. springform og kom dejen heri. Skær rabarber i mindre stykker og pres ned i dejen. Bag i ca. 45-55 min ved 180 grader. Kagen er meget våd, det skal den være. Køl helt ned og drys til sidst lidt flormelis henover. Server med creme fraise eller flødeskum…..Mums og god fornøjelse