Det er ved at være lidt siden jeg har lagt en dessert op, så her kommer en nem 80´er klassiker. Lige nu bugner haverne rundt omkring med friske rabarber, og dem kan man altså bruge til mange forskellige ting. Jeg har desværre ikke en rabarber i min have, men den står helt klart på min ønskeliste med ting der skal fikses. Det her er nok den nemmeste dessert man kan lave, udover en skive trefarvet is på en tallerken 😉 Nu når vi snakker 80´erne

 

Opskrift til 4 prs.

 

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber
  • 60 g sukker
  • ca. 0,5 dl. vand

kom rabarber, sukker og vand i en gryde og kog ud til grød. Det tager ca. 10 min. hvis man vil kan man lige gi den en tur med stavblenderen, men jeg kan faktisk godt li der er lidt strukur i grøden. Køl helt ned.

Makroner

  • 75 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 30 g æggehvide

Riv marcipanen ned i en skål og pisk de resterende ingredienser sammen med marcipanen til en ensartet masse. Kom på en sprøjtepose, eller tag en ske og kom klatter svarende til en 5´er ud på et stykke bagepapir. De behøver ikke være flotte, de skal hakkes senere. Bag i ca 5-10 min. ved 190 grader. Hold øje med dem og tag dem ud når de er gyldne og brune. Køl dem ned og hak dem i mindre stykker. Du kan også vælge at købe makronerne, det er i hvert fald nemt. isåfald skal du bruge ca 12 stk.

Andet

  • 2 dl piskefløde, pisket til en let flødeskum

Find nogle fine glas og anret triflien i. Jeg har brugt de cylinderformede fra Mette blomsterberg. Start med at komme lidt rabarberkompot i bunden, så lidt hakkede markoner og til sidst fløde. gentag endnu engang og slut toppen af med finthakkede makroner. På mit billede er der også lidt krystalliseret hvid chokolade, fordi jeg lige havde lidt på lager.

Spis med det samme, eller opbevar på køleren til senere. De skal dog spises samme dag som de er lavet.

Det var da nemt hva.

God fornøjelse

kram Christina