Jeg har fundet denne opskrift frem fra gemmerne. Men hvad er shortbread?? Jeg har været på google og kigget lidt på det og jeg er kommet frem til…Shortbread er en traditionel skotsk småkage som kun består af tre ingredienser. sukker, mel og smør. Småkagen stammer helt tilbage fra 1736 og den bliver flittigt spist sammen med en skøn kop the. Den er meget porøs og sprød.

I denne udgave er der lige tilføjet tre ekstra ingredienser. nemlig chokolade, kakao og karamel. Det er en himmelsk hapser og super nem at lave, så her behøver man altså ikke være mesterbager for at være med!!!

Opskrift

  • 2 dåser kondenseret mælk (til karamellen)
  • 175 g blødt smør
  • 85 g sukker
  • 200 g mel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 150 g mørk chokolade

Kom den kondenserede mælk i en tykbundet gryde, og kog op og rør rundt indtil den er gylden. Det tager et stykke tid og man skal røre rundt imens, så det ikke brænder på. Køl helt ned i en skål. karamellen skal blive tyk, så man kan forme små kugler af den.

til småkagerne blandes alle ingredienser, undtagen chokoladen. Når det hele er godt blandet, hakker du chokoladen fint og tilsætter i dejen. Rul nu til to pølser af ca. 5 cm. tykkelse, pak dem ind i husholdningsfilm og stil på køl et par timer.

Skær nu skiver i 1 cm. tykkelse, læg dem på bagepapir med god afstand og bag ved 180 grader i ca 12 min. Køl helt ned.

Den kolde karamel rulles nu til kugler og flades ud med fingrene. lig en skive karamel imellem to kiks og du er klar til at få en helt fantastisk treat som får dit mundvand til at løbe i vand!!!

ohhh my, det bliver ikke sidste gang jeg laver disse:)

kærligst Christina