Sunde boller med butternut-squash

Jeg ynder af og til at købe en to good to go pose med frugt og grønt og igår blev jeg beriget med blandt andet, en butternut-squash. Hvad skal man så lave med den, tænkte jeg!! Var ikke lige in the mood til suppe og er faktisk ikke så vil med når man bager dem hele i ovnen, så tænkte at jeg ville lave en opskrift på  sunde boller!

Egentlig er det en rimelig alm. opskrift på boller, som er ret nemme at lave og med gær, hvis nogen skulle være i tvivl om det!

De smager dejligt og er gode til madpakken eller med smør og en skive ost!

Bollerne er fryseegnede, hvis du ikke når at få dem alle spist. Blot tø dem op og de er klar til at blive spist.

Nemme boller med butternut-squash (ca. 15 stk)

  • 6 dl. lunken vand
  • 40 g gær
  • 0,5 dl olie
  • 2 æg (et til pensling)
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk. Salt
  • 225 g grahamsmel
  • 850 g hvedemel
  • 200 g revet butternut-squash
  • Græskarkerner til topping

Rør gæren ud i det lunkne vand! Tilsæt olie, et æg, sukker og salt og rør rundt! Kom reven butternut-squash i og tilsæt begge slags mel lidt af gangen! Jeg bruger med fordel en røremaskine! Ælt dejen i ca. 10 min. Dejen skal være let klistret.

Stil dejen til hævning med et klæde over i 45 min.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel henover dejen! Hak boller ud, og form dem runde i hånden! Stil dem på bageplade til efterhævning i 30 min.

Pensel bollerne med æg og drys med græskarkerner og bag de sunde butternut-squash boller ved 200 grader varmluft i ca. 12-15 min. eller til de er gyldne!

Er fryseegnede.

For flere lækre brødopskrifter tryk her – Brød

Følg med på min instagramside @acfriis