Flere har efterspurgt, om jeg ikke har lyst til at dele hvordan mit casting forløb til den store bagedyst er forløbet…Og det vil jeg naturligvis gerne!!

1. casting

I dec. 2017 var der pludseligt en mail fra DR at jeg var inviteret til casting.. jeg er ikke sådan en som tjekker min mail hver dag, så var lige ved at misse sidste tilmelding, da jeg faktisk åbnede den en dag for sent, og allerede der var en dag bagud. jeg skyndte mig at svare tilbage, uden tøven, at jeg naturligvis gerne ville deltage! jeg fik at vide at jeg skulle medbringe et bagværk…enten en kage, småkager, brød eller andet som viste lidt hvad jeg kunne, og allerede der startede min hjerne at knage, for hvad tager man egentlig med til en bagedyst casting….Jeg tænkte, det skal da være lidt vildt og hvad mon de andre tager med osv. og så knagede min hjerne ellers derudaf, for midt i januar skulle jeg afsted. Det var så spændende at jeg faktisk havde lidt svært ved at sove et par nætter, fordi min hjerne arbejde på højtryk….Ikke kun med hvad jeg skulle bage, men også at jeg jo ved at komme til første casting reelt havde en chance for rent faktisk at komme med i programmet. Dagen kom og jeg havde fået bikset en kage sammen, som jeg havde brugt mange timer på. Der var fondantblomster på, macaroons, marengs i flere afskygninger og den smagte af citron, lakrids og hvid chokolade.–alle mine yndlingsting.

Da jeg ankom til DR byen i  AArhus med min kæmpe kage under armen, var jeg piskende nervøs… mødte allerede der mega flotte kager, under armen på andre som var inviteret til casting! Jeg fik taget et billede sammen med min kage og blev så vist ind i et rum sammen med de ca. 35 andre personer den dag. Der var tre castings i Kbh. og tre i Aarhus. Alle kagerne blev nu sat på et bord og de var flotte. Alle var meget stille, sikkert ligeså nervøse som mig, og gik forsigtigt og tog lidt billeder af det overdådige kagebord!!

Vi blev nu sat til rette på en masse stole og nu gik vi i gang. Vi skulle én efter én op og præsentere os selv,  og stille vores kage foran casterne og redaktørerne på programmet og derefter fortælle om den. vi fik at vide at nu skulle vi huske at give den gas og vise hvem vi var på ca 5 min.. Det er ikke meget, altså 5 min. Jeg var måske nr. 20, og da det var min tur tænkte jeg virkelig, så for faen, nu skal du ikke være nervøs og nu skal du vise hvem du er med store armbevægelser og hvad du nu ellers indebærer fra tid til anden. Jeg var rystende nervøs og det sagde jeg faktisk også til at starte med!!! Jeg tænkte også nu smager de nok på kagen, men nej….

Da alle var igennem var der en kort pause, imens “dommerne” voterede!! I den pause måtte vi smage på kagerne og snakke lidt. Det var rigtig hyggeligt at snakke med de andre, men fik, helt ærlig, ikke smagt så meget på kagerne, for var faktisk stadig ret nervøs og så forsvinder min appetit.

Så var det tid til at få at vide hvem der var gået videre! Jeg kan ikke helt huske hvor mange vi gik videre til næste omgang, som bestod i en snak alene med redaktionen, men jeg tror vi var ca 10. Jeg var ret glad da mit navn blev nævnt som én af de 10.

Til samtalen spurgte de lidt mere ind til mig, men ikke så meget og smagte nu endeligt på kagen, som jeg tror de synes var god. Det var her det helt klart gik op for mig, at de i første omgang ikke gik så meget op i kagen, men mere i personen!

Så var dagen slut og vi gik hjem med den viden at hvis vi skulle med til slutcasting ville vi blive ringet op ugen efter!!! Og så var det bare hjem og vente! Bonusinfo…Jeg mødte Peter som også er med i bagedysten til denne casting, og jeg var ikke et sekund i tvivl om at han ville blive valgt!

2. casting….Nu eller aldrig

Ugen gik og jeg fik mit telefonopkald at jeg var inviteret til slutcasting midt i februar…og igen sagde jeg bare ja tak det vil jeg gerne. Jeg skulle faktisk på skiferie med min familie sammen morgen som castingen skulle foregå, og færgen som vi skulle med, ville nok ikke vente på mig, så måtte, hu hej vilde dyr, snakke med familien om hvad de sagde til hvis vi lige købte en anden færgeafgang, altså senere på dagen, og den var de heldigvis med på.

Dagen kom hvor den sidste casting skulle foregå. Jeg mødte op total uforberedt. Det eneste jeg vidste var at vi skulle bage i et skolekøkken, men vidste ikke hvad vi skulle bage. Nu var det alvor, med kamera på og interview under bagningen. Vi var 12 på mit hold. Senere kom andet hold, hvor der også var 12 på.

Vi skulle bage en lille lagkage. Vi fik en opskrift, men udover det var der frit slag. Der var et bord fyldt op med lækre ingredienser. Jeg har da bagt en lagkage før, men aldrig sådan i fri fortolkning, så var igen lidt nervøs. Vi fik lige knap 2 timer til opgaven. Jeg har heller aldrig bagt på tid før, og det er faktisk en udfordring, for hvor meget kan man egentlig nå på to timer??? Jeg har altid bagt sådan lidt en dag i forvejen og måske pyntet dagen efter, når jeg har videt at kagen havde sat sig! Har sidenhen fundet ud af hvor meget man kan nå, og det overrasker mig, hvor meget man kan få ud af to timer!!! Nå men videre med castingen……Jeg bagte her sammen med Jon, Sara og Marianne og min makker Peter, som vi hurtigt blev enige om at vi var, stod ved siden af mig og vi delte et køkken. Det var underligt det der med at bage med kamera og snakke imens man bagte. og da der var 30 min tilbage stod jeg med mit færdige resultat og tænkte, hvorfor er jeg den eneste der er færdig…..har jeg været for uambitiøs… panikkede faktisk en lille smule over det men det lagde min caster mærke til, og kom over til mig og sagde…hør her, du klarer det rigtig godt og nu skal du slappe af i det du har lavet og så stole lidt på sig selv! Og så prøvede jeg det, selvom det ikke var så nemt, efter som det ene mesterværk efter det andet dukkede op!!!Dommer Katrine var der den dag og det var første gang jeg snakkede lidt med hende, imens hun gik rundt og kiggede hvad vi lavede! Der var mange flotte kager og min var laaangt fra den flotteste. Det hele sluttede af med at Katrine skulle smage vores kager, imens hun gav den et ord med på vejen. Ganske ligesom i bagedysten!

Nu var det slut og jeg havde gjort hvad jeg kunne, så nu var det bare at vente. Ugen efter ville vi få besked.

Jeg var på skiferie da telefonen ringede. Søren som er Redaktøren, meddelte mig at jeg var blevet valgt som af de 10 amatør bagere. Jeg blev så glad!!!!Får faktisk en lille smule kuldegysninger over at skrive dette lige nu, men det viser jo bare hvor stor en oplevelse, hele det her casting forløb har været for mig… dagene, ugerne og lige indtil det gik løs i teltet har jeg ikke tænkt på andet end bagedyst og ikke mindst kager!!! Det fylder lige lidt i den helt alm. hverdag som jeg jo ellers har!!!

Jeg håber at jeg kan inspirere andre til at tage springet og melde sig til den store bagedyst 2019. Det har været en kæmpe oplevelse bare at være med til castingerne og endnu vildere at være med, da det virkeligt gik løs. Hvis du overvejer at melde dig til, så gør det gør det gør det. Nogle gange skal man sparke sig selv ud i en vild udfordring – så kan man mærke man lever!