Uhhh bagels med lækkert fyld i form af røget laks, uretecreme og grønt….ja tak, det har præcis hvad jeg forestillede mig inden jeg gik igang med de her lækre brød.

Bagels er lidt anderledes bagværk da de skal koges inden de skal i ovnen. Processen gør at den bliver sej, udenpå og indeni! Ligesom en bagel skal være!

Jeg har kommet lidt fuldkorn i form af grahamsmel i mine, men man kan også bare bruge hvedemel!

God fornøjelse

Opskrift til ca. 10 stk.

  • 3 dl lunt vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 400 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • Toppings – nigellafrø, sesamfrø, revet ost eller lign. Og 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Rør gær ud i vandet! Tilsæt sukker og olie. Bland begge mel typer sammen med salt og bland i væsken lidt af gangen! Dejen skal være en smule klistret! Ælt den i ca. 10 min og stil så til hævning 1 time og 15 min. et lunt sted med klæde over!

Nu er det tid til at lave bagels! Udklip 10 stykker bagepapir som passer til en bagel. Jeg ruller dejen ud (husk godt med mel på bordet) i ca. 1 -1,5 cm tykkelse og udstikker med en rund form. Derefter udstikker jeg midten med en mindre form. Vær opmærksom på at det midterste hul ikke bliver for lille, for så forsvinder det under bagning! Jeg gentager processen til der ikke er mere dej! Du kan også rulle dem i pølser og forme dem eller du kan lave runde boller og mase dem flade og udstikke hul i midten! Op til dig! Lad dem efterhæve 30 min. under et viskestykke, på hver deres lille lap bagepapir

Bring en stor gryde med vand i kog! Kog hver bagel i 2 min. Vend dem med en gaffel efter et minut, så de får på begge sider. Tag dem op og kom dem direkte på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med æg og kom din favorit topping ovenpå. Jeg synes ost, nigella eller sesam gør det godt! Bag dem ved 225 grader varmluft med undervarme i ca. 12-15 min eller til de er gyldne!

Tip. Bag gerne en plade af gangen, det gir det bedste resultat

Find udstikkere i dit køkken i form af kaffelåg osv. hvis du mangler den slags