Hej allesammen!

Her kommer min ultimative guide til det grej man har brug for, hvis man som jeg eeeelsker at bage og måske gerne vil videreudvikle sig! Jeg er igennem tiden virkelig kommet langt med meget lidt udstyr, men jeg kan godt mærke at efter jeg har været med i bagedysten, er der så mange ting og teknikker jeg gerne stadig vil teste! Og jeg er slet ikke færdig med at købe grej endnu! Jeg elsker det og finder hele tiden nye ting, forme eller udstikkere som jeg synes er fede! Nogle af tingene er billige, andre lidt dyrere! Jeg køber de fleste ting på nettet, men kunst og køkkentøj er virkelig også en dejlig butik! Hvis man er i udlandet, kan man altså også gøre sig selv den tjeneste lige at gå forbi de store supermarkeders køkkenafdeling! Der har jeg været heldig at finde virkeligt billige metal ringe, kageplast, spatler osv.

Men her vil jeg give dig en lille guide i de forskellige ting, som jeg synes er vigtige at ha, hvis du skal fremtrylle lækre kager i køkkenet!

Alt det vigtige bageudstyr

 • Forme – runde, firkantede, metal, silikone…. der er virkelig mange forme at forholde sig til! Man kommer langt med en springform, den kan man både bage i, men også tage bunden ud og støbe mousser osv. i dem! Silikoneform er også fantastiske og dem kan man lave de mest skarpe kager i, hvis du vælger at fryse dem ned, kan du tage dem ud af formen meget nemt!!
 • Kageplast – kan fåes i forskellige størrelser og kvaliteter! Det bruges til at komme på indersiden af en form, og nok mest de runde, for at nemt kunne løsne en kage fra formen igen! Lad være at købe det billige, det er oftest for tyndt, og Bøjer nemt, så du ikke får en skarp kage! Jeg bruger en kraftig kvalitet, og køber det gerne på nettet
 • Godt værktøj -du kommer langt med en dejskraber, spatler, piskeris og madpincet
 • Elpisker – helt alm med piskekroge
 • Sprøjteposer i plast. Nemme at bruge og billige hvis du f.eks køber dem i et supermarkede! Jeg køber mine i Kvickly
 • Tyller – de fåes i store og små og er uundværlige. Man kan købe hele sæt, men også bare en enkelt, hvilket er ret skønt!
 • En røremaskine…..åhhh jeg ved ikke hvad jeg ville gøre uden min…. de fåes heldigvis i forskellige prisklasser. Min er fra kenwood og jeg elsker den
 • Udstikkere i forskellige størrelser
 • Et termometer- enten et sukkertermometer eller et infarødt termometer….jeg har det sidstnævnte og jeg har købt det i et byggemarked til ca 100 kr….billigt!
 • En lille gasbrænder – så kan du lave lækker gylden marengs på toppen af dine kager…eks en tarte au citron… mums
 • Skåle….masser af skåle, så du ikke hele tiden skal vaske op under dine bagninger!
 • En pizzaskære- så du nemt kan skære sin fondant eller marcipan snorlige så den står helt skarpt
 • Pensler – hvis du skal drysse spiseligt guldstøv eller lign. på en kage.. jeg bruger dem også til at male eller skrive med pastafarve på kager!
 • Pastafarve- i alverdens afskygninger…køb på nettet. Bilka har også et ok udvalg!
 • Silikoneforme – fåes i alverdens udformninger. Runde, firkantede, frugtformer, hjerter, halvkugler og jeg kunne blive ved!! De er super dekorative og du kan gøre selv den kedeligeste kage så fin, ved at placere nogle små kugler eller andet på toppen! Frys små mousser ned og pres dem nemt ud af formen. Fantastisk! Der er et stort udvalg på nettet. Jeg bruger silikomart som har et stort udvalg.
 • En tærteform – gerne en metalform hvor du kan tage bunden ud.
 • En silikononemåtte- så er du klar til udrulninger af alverdens lækre bolledeje og marcipanbånd
 • Chokolade – uhmmm. Ja det er jo ikke ligefrem udstyr, men alligevel dejligt at ha på lager.. så kan du altid lige lave noget lækkert! Jeg bruger chokoladeknapper fra callebaut. Dem kan man få i 1 og 2,5 kilos poser.
 • Store flotte flade tallerkner… en kage præsenteret på noget flot porcelæn er så smukt!

Håber du blev en smule klogere. Jeg vil dog sige at man kan komme langt med lidt! Jeg har brugt udstikkere i form af skrugelåg, kaffelåg, snapseglas osv. da jeg simpelthen ikke har haft de ting som lige passede i størrelsen! Så brug din fantasi i køkkenet, ikke kun når du skal lave fantastiske kager, men også når du skal pynte dem, så kan du komme langt for få penge!