Hey alle

I disse tider som Danmark går igennem nu med corona virus, lukkede skoler osv osv. er det vigtigt at prøve at få det aller bedste ud af situationen. Jeg må indrømme at jeg keder mig rimeligt meget. Fra at gå at ingen tid at ha i hverdagene, jeg arbejder jo trods alt 48 timer hver uge, har jeg nu utroligt meget tid til ting jeg ikke plejer at ha..Og hvorfor så ikke finde på lidt nye opskrifter til bloggen.. Denne kage har jeg bagt en del gange før, og den er et virkeligt lækkert mix af det jeg synes smager bedst. Citron, hvid chokolade og lakrids. Citronfromagen som er i kagen, minder mig om min barndom og min mor, som desværre ikke er her mere. Hun elskede citronfromage og er sikker på hun ville ha elsket den her kage. Så Mutti, den her går ud til dig….. Og selvfølgelig alle jer andre som bare ikke kan få nok kage…

 

Opskrift (ca 10 prs.)

Bunde

 • 180 g hvis chokolade
 • 170 g rørsukker
 • 160 g blødt smør
 • 1 tsk vaniljepasta eller pulver
 • 6 æggeblommer
 • 6 æggehvider
 • 120 g mel
 • 1,5 tsk bagepulver
 • skallen fra 1 øko citron
 • 2 tsk lakridspulver – jeg har brugt Johan bulows

Start med at piske smør og halvdelen af sukkeret godt sammen med en elpisker. kom reven citronskal og lakrids heri. Tilsæt en æggeblomme af gangen og pisk det så luftigt som muligt.

Smelt chokoladen over vandbad eller i microovn.

I en anden skål piskes æggehviderne stive og det sidste sukker tilsættes løbende. Pisk indtil hviderne er seje og stive.

Kom den smeltede chokolade i smørblandingen og pisk hurtigt sammen. vend nu æggehviderne sammen med smørmassen. Si mel og bagepulver i og vend forsigtigt rundt.

Kom dejen ud på en bageplade med bagepapir og lav et jævnt lag.. Bag ved 180 grader varmluft i ca 12-15 min. Hold øje med den, så den ikke får for meget. Køl ned og stik nu tre bunde ud på ca 16 cm. Jeg bruger en justerbar kagering

Citronfromage

 • 100 g rørsukker
 • 3 æg
 • fintrevet citronskal af 1 øko citron
 • 5 blade husblas
 • saften fra to citroner
 • 2,5 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Pisk en luftig æggensnaps af sukker og æg. Kom citronskallen heri

Varm citronsaften op til kogepunktet og sluk for varmen. Kom den udblødte husblas heri. og rør rundt. Køl saften lidt ned.

Pisk nu fløden til en let skum. Vend den afkølede citronsaft i æggensnapsen og vend til sidst fløden sammen med.

Samling af kagen

Kom kageplast i samme ring som du stak bunde ud med. Læg en bund i. Kom nu halvdelen af citronfromagen  oven på bunden. Læg endnu en bund i og kom den sidste fromage på.. Til slut lægges den sidste bund på og kagen stilles på køl, i hvert fald i 4 timer, eller gerne til dagen efter (man kan med fordel smide den i fryseren og speede pocessen lidt op)

Pynt

 • 2 dl piskefløde
 • revet citronskal
 • en smule lakridspulver
 • marcipanæg eller lign.

Pisk fløden til skum. Smør lidt rundt om hele kagen. Kom resten i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt fine rosetter oven på kagen. Placer æggene rundt på kagen og pynt evt med stedmoderblomster eller skovsyre. og drys med revet citronskal og lakrids

Rigtig god fornøjelse og møsser og virtuelle krammere fra mig 🙂