Knækbrød med surdej

 

Hvis du som jeg dagligt fodrer din surdej, så den skal forblive stærk og god, kommer du helt sikkert i samme problem som jeg. Jeg har et ret stort overskudssurdej problem!! Jeg er ikke så fan af det madspild der følger med at fodre en surdej, så jeg smider mit i en bøtte, og så på frost og bruger det til surdejs knækbrød.

Inden du skal bruge det, tager du det bare ud fra frost og tøer det op og så er det klar til brug. Det som surdejen primært gør er at give sin karakteristiske smag af surdej, og har ikke den effekt den normalt har, når man bager rigtige surdejsbrød og brødet skal hæve.

Den er lynhurtigt at røre sammen og smager altså dejligt med en skive ost på og en god kop kaffe.

Hvis du hellere vil bage knækbrød uden surdej, har jeg en opskrift lige her KNÆKBRØD

Knækbrød med surdej 25-30 stk.

  • 60 g hvedemel
  • 60 g majsgryn (polenta)
  • 60 g havregryn
  • 60 g græskarkerner
  • 60 g hørfrø
  • 12 g salt
  • 1 dl olie
  • 300 g overskudssurdej

Bland alle ting rigtig godt sammen i en skål. Rul det tyndt ud imellem to stykker bagepapir, (der er til to plader) skær dem ud med en pizzaskærer. og bag knækbrødene i ca. 12-15 min. Ved 200 grader varmluft eller til de er gyldne. Køl dem ned og nyd dem.

TIP: Alle slags kerner og frø kan bruges, så prøv dig lidt frem og se hvad du har i skabene.

Bliv inspireret endnu mere og følg med på min instagramprofil acfriis